Power Pulse 402 AC/DC

Power Pulse 402 ACDC

De Power Pulse 402 AC/DC is een professionele driefasige inverter lastoestel met separate draadafwikkelkast type WF 104.
Naast de MIG/MAG modus zijn ook beschikbaar: MMA, TIG AC/DC HF en Arc Air snijden en gutsen.
Een veelheid aan synergische MIG-MAG synergische programma’s om bij elk type lasdraad de keuze te vergemakkelijken van de juiste lasparameters:
– MAT (type lasdraad)
– ø (diameter lasdraad)
– Gas (soort beschermgas)
– Lasparameters (draadsnelheid, ampères of materiaaldikte)

Dankzij Pulse HS :
1. Aanzienlijke toename van de lassnelheid
2. Toename van de neersneltsnelheid (kg/h)
3. Diepere penetratie, minder kans op verbindingsfouten en vervormingen
4. Minder warmte-inbreng nodig

Dankzij Power Focus :
1. Diepere penetratie, minder kans op verbindingsfouten en vervormingen
2. Aanzienlijke toename van de lassnelheid
3. Stabielere lasboog zelfs bij een langere uitsteeklengte
4. Lagere kosten bij mechanische voorbereidingen

Het TIG-AC lassen is hier geoptimaliseerd dankzij:
Synergische boogontsteking kan vanuit het frontpaneel worden ingesteld door middel van de calibratie van diameter van de wolframelectrode.
De EXTRA FUSION functie verschuift de golfvorm naar het negatieve deel ten opzichte van de nul wat zorgt voor een diepere penetratie en een nauwkeurig smeltbad zodat bij heel dunne platen kunnen gelast worden met een electrodepunt vergelijkbaar met dat van een electrode bij het TIG-DC lassen.
De MIX AC-DC golfvorm combineert de efficiëntie van het TIG AC lassen met de hoge penetratie van het TIG DC lassen, om een hoge lassnelheid te bereiken en om snel een smeltbad te verkrijgen op een koud werkstuk. Het is ook mogelijk om met lagere amperages zwaardere aluminium maten te gaan lassen in vergelijking met het standaard TIG AC-DC lassen.
De functie AC-DC pulserend lassen is bij het lange tijd lassen nuttig om de vervorming van het basismateriaal te verminderen.

Het TIG-DC is hier geoptimaliseerd dankzij:
TIG PULS (tot 2.5 kHz) en TIG PULS SYN (Synergisch)
De Dynamic Arc (Dynarc) functie voor betere laspenetratie en boogstabiliteit. Vermijdt elke kleving van het basismetaal met de elektrode en past de lasboog aan bij gelijk welke beweging van de lastoorts in gelijk welke lasomstandigheden.
De functie Q-Start zorgt voor een betere hechting tussen de platen en minimaliseert de hechttijd bij het begin van het lasproces.
De Multi-Tack functie. Hiermee kan de warmteafgifte tijdens het lasproces worden geminimaliseerd en vermindert het de oxidatie van het basismateriaal. Hierdoor kunnen eventuele nabehandelingen zoals beitsen worden vermeden.
De Q-spot functie maakt het mogelijk om heel nauwkeurig en precies de plaathechting uit te voeren met een minimale warmte-inbreng en vervorming en laat toe om de positonering van de electrode precies uit te voeren.

In optie verkrijgbaar afstandsbediening via MIG-toorts DIGIMANAGER 501 en RC-eenheid