MicroMAG 301 PLUS

MicroMAG 301 PLUS

Deze vernieuwende generator met multifunctionele inverter maakt het mogelijk ten volle en op professionele wijze gebruik te maken van de 3 lasprocessen MIGMAG, TIG en MMA. Dankzij een microprocessor van de laatste generatie en de dynamica van de generatorinverter, verkrijgt men uitzonderlijke lasresultaten, in elk proces.

Onmisbaar voor wie actief is in de sectoren van de industriële assemblage, reparaties en onderhoud, garages, hydraulische werken enz. Het hoog gebruikspercentage en de buitengewone eigenschappen van de vlamboog zorgen voor optimale prestaties, zowel bij het gebruik van massieve lasdraden als bij het gebruik van gevulde lasdraden met een diameter van 1,20 mm.

Dankzij het nauwgezet ontwerp van elk onderdeel, is dit instrument bijzonder sterk en ook geschikt voor veeleisende toepassingen, zoals op scheeps- en offshorewerven. Een optionele elektronische kaart levert alle nodige functies voor een optimaal lassen met elke draad (SG2/SG3 – INOX – ALUMINIUM – CuSi).

Twee grote displays aan de voorkant maken een bijzonder nauwkeurige regeling van de lasparameters mogelijk. Bovendien, worden ze tijdens het lassen een precieze voltameter.

Bij het ontwerp van deze generator werd aandacht besteed aan bijzondere functies zoals de ontsteking zonder explosie in MIG MAG, de reductie van de spatten tijdens het lassen en het afbranden van de draad op het einde van het lassen. In de lasmodus MMA, beschikt MicroMAG 301 PLUS over regelbare HOTSTART en ARCFORCE en de functie ANTISTICKING (antihechting), rechtstreeks beheerd door de microprocessor.

De procedures WECO aangewend in de fasen van het ontwerp, de controle en de eindtests staan verder borg voor een maximale betrouwbaarheid van de machine, waarbij de storingen en defecten na de verkoop beperkt worden. MicroMAG 301 PLUS verkreeg het attest volgens de Europese normgeving omtrent de elektrische veiligheid van lasapparatuur en de elektromagnetische compatibiliteit EN 609741/5/10.

VOORDELEN:

Alle uitstekende harde onderdelen die aan stoten onderhevig kunnen zijn, passen binnen het profiel van de machine. De schakelaar, de knoppen, de gasaansluiting, de kabelschoen van de voeding, de aansluiting van de lastoorts en de aansluiting van de massakabel zijn bijgevolg niet langer onderhevig aan breuken.

De 4 rollen van de draadaanvoereenheid garanderen een heel efficiënte aanvoer.

De motor van de draadaanvoereenheid is volledig van metaal en vergt dus geen onderhoud. Hij heeft een bijzonder lange levensduur.

De sledekit geeft niet alleen de mogelijkheid om de generator boven kabels en platen te slepen, maar beschermt de voorkant ook tegen stoten.

De materialen aangewend voor de constructie van MicroMag 301 PLUS en de speciale aandacht die besteed werd aan de isolatie van alle onderdelen die in contact komen met de luchtstroom, zorgen voor een bijzondere weerstand in zoutachtige en bijzonder corrosieve omgevingen.

De speciale systemen voor de bescherming van de voedingsfase zorgen ervoor dat MicroMag 301 PLUS ook gebruikt kan worden op werven waar geen stabiele voedingsspanning aanwezig is.

De verschillende transportmogelijkheden garanderen een makkelijke verplaatsing van de generator voor de verschillende toepassingen.

DEZE GENERATOR KAN SPOELEN AAN MET EEN DIAMETER VAN 200mm (Gewicht 5 kg) EN AAN DE HAND VAN DE WAGEN MOD. H OOK SPOELEN MET EEN DIAMETER VAN 300mm (Gewicht 15 kg).