Discovery 300 T

Discovery 300 T

Inverter TIG DC Discovery 300T 3x400V
De Discovery 300T is een hoog geavanceerde driefasig TIG-DC lasinverter. In TIG DC-modus kan je met dit toestel gemakkelijk staal, roestvrij staal en koper lassen. De Discovery 300T is in het bijzonder geschikt voor uiterst nauwkeurige constructies, onder andere in de petrochemische installaties, de voedingsindustrie en andere activiteiten die zeer hoge eisen stellen aan het lassen.
In de TIG-DC modus kan met 300 A gelast worden bij een inschakelduur van 50% (40°C).
De Weco Speciale HF control garandeert een 100 % snelle en zeer nauwkeurige boogonsteking.
Met dit toestel worden optimale lassen verkregen dankzij:
TIG PULS (tot 2.5 kHz) en TIG PULS SYN (Synergisch)
De Dynamic Arc (Dynarc) functie die voor betere laspenetratie en boogstabiliteit. Vermijdt elke kleving van het basismetaal met de elektrode en past de lasboog aan bij elke beweging van de lastoorts in elke omstandigheid.
De functie Q-Start zorgt voor een betere hechting tussen de platen en minimaliseert de starttijd van het lasproces.
De Multi-Tack functie. Hiermee kan de warmteafgifte tijdens het lasproces worden geminimaliseerd en vermindert het de oxidatie van het basismateriaal. Hierdoor kunnen eventuele nabehandelingen zoals beitsen worden vermeden.
De Q-spot functie maakt het mogelijk om heel nauwkeurig en precies de plaathechting uit te voeren met een minimale warmte-inbreng en vervorming en laat toe om de positonering van de electrode precies uit te voeren.
Mogelijkheid om in te stellen met welk soort laselektrode (cellulose, rutiel, basisch, CrNi en aluminium) gelast wordt waardoor met een automatische instelling van de optimale lasparameters rekening wordt gehouden met het soort basismateriaal.
De V.EL functie (Lange Boogspanning MMA) schakelt de boogspanning uit als de electrode zich te ver bevindt van het werkstuk.
50 programma’s kunnen in het geheugen worden opgeslagen.
Kan worden uitgerust met afstandsbediening.