Discovery 300 AC/DC

MULTIPOWER-1841-2-180x180
Discovery 300 AC/DC is een hoog geavanceerde driefasig draagbaar inverterstroombron voor TIG AC/DC lassen.
Het toestel wordt gebruikt vooral in de petrochemie, voedingsindustrie en constructies waaraan hoge eisen worden gesteld.
De Weco Speciale HF sturing garandeert voor 100 % een snelle en zeer nauwkeurige boogontsteking.

Het TIG-AC lassen is hier geoptimaliseerd dankzij:
Synergische boogontsteking kan vanuit het frontpaneel worden ingesteld door middel van de calibratie van diameter van de wolframelectrode.
De EXTRA FUSION functie verschuift de golfvorm naar het negatieve deel ten opzichte van de nul wat zorgt voor een diepere penetratie en een nauwkeurig smeltbad zodat bij heel dunne platen kunnen gelast worden met een electrodepunt vergelijkbaar met dat van een electrode bij het TIG-DC lassen.
De MIX AC-DC golfvorm combineert de efficiëntie van het TIG AC lassen met de hoge penetratie van het TIG DC lassen, om een hoge lassnelheid te bereiken en om snel een smeltbad te verkrijgen op een koud werkstuk. Het is ook mogelijk om met lagere amperages zwaardere aluminium maten te gaan lassen in vergelijking met het standaard TIG AC-DC lassen.
De functie AC-DC pulserend lassen is bij het lange tijd lassen nuttig om de vervorming van het basismateriaal te verminderen.

Het TIG-DC lassen is hier geoptimaliseerd dank zij :
TIG PULS (tot 2.5 kHz) en TIG PULS SYN (Synergisch)
De Dynamic Arc (Dynarc) functie die voor betere laspenetratie en boogstabiliteit. Vermijdt elke kleving van het basismetaal met de elektrode en past de lasboog aan bij elke beweging van de lastoorts in elke lasomstandigheden.
De functie Q-Start zorgt voor een betere hechting tussen de platen en minimaliseert de hechttijd bij het begin van het lasproces.
De Multi-Tack functie. Hiermee kan de warmteafgifte tijdens het lasproces worden geminimaliseerd en vermindert het de oxidatie van het basismateriaal. Hierdoor kunnen eventuele nabehandelingen zoals beitsen worden vermeden.
De Q-spot functie maakt het mogelijk om heel nauwkeurig en precies de plaathechting uit te voeren met een minimale warmte-inbreng en vervorming en laat toe om de positonering van de electrode precies uit te voeren.

50 programma’s kunnen in het geheugen worden opgeslagen.
Kan worden uitgerust met waterkoeling en afstandsbediening.