Discovery 220 T

Discovery 220 T

Inverter TIG DC Discovery 220T 1x230V
Discovery 220T is een hoog geavanceerde monofasige TIG-DC lasinverter. In TIG DC-modus kan je met dit toestel gemakkelijk staal, roestvrij staal en koper lassen. De Discovery 220T is in het bijzonder geschikt voor uiterst nauwkeurige constructies, onder andere in petrochemische installaties, de voedingsindustrie en andere activiteiten waar zeer hoge eisen worden gesteld aan het lassen.
Discovery 220T kan dankzij de Power Factor Corrector (PFC) aangesloten worden op het net met een spanningsbereik van 90 Vac tot 270 Vac. Inwendig is er ook een intelligent systeem dat er voor zorgt dat de stroombron in elke werkomstandigheden kan zorgen voor de nodige energie. Dit zorgt er ook voor dat het toestel kan worden aangesloten op onstabiele stromen of motoraggregaten en op meer dan 100 meter lange toevoerkabels. De Weco Speciale HF control garandeert voor 100% een snelle en zeer nauwkeurige boogontsteking.
Met dit toestel worden optimale lassen verkregen dankzij :
de TIG PULS (tot 2.5 kHz) en TIG PULS SYN (Synergisch) lasmodus
De Dynamic Arc (Dynarc) functie die zorgt voor een betere laspenetratie en boogstabiliteit. Vermijdt elke kleving van het basismetaal aan de elektrode en past de lasboog aan bij elke beweging van de lastoorts in elke omstandigheid.
De functie Q-Start zorgt voor een betere hechting tussen de platen en minimaliseert de starttijd van het lasproces.
De Multi-Tack functie. Hiermee kan de warmteafgifte tijdens het lasproces worden geminimaliseerd en vermindert het de oxidatie van het basismateriaal. Hierdoor kunnen eventuele nabehandelingen zoals chemisch beitsen worden vermeden.
De Q-spot functie maakt het mogelijk om een heel nauwkeurige en precieze plaathechting uit te voeren met een minimale warmte-inbreng en vervorming en laat elke keer toe om exacte positonering van de electrode uit te voeren.