Cruiser 502 ACDC Synergic

Cruiser 502 ACDC Synergic

De Cruiser 502 ACDC H2O Synergic is een professionele driefasige inverter (inschakelduur 100% 340A bij 40°C) met separate draadafwikkelkast voor MIG-MAG, MMA, TIG-ACDC HF lassen en ARC AIR snijden en gutsen.

Een veelheid aan synergische MIG-MAG synergische programma’s om bij elk type lasdraad de keuze te vergemakkelijken van de juiste lasparameters.

De stroombron kan gemakkelijk worden ingezet op moeilijke te werken plaatsen dankzij het robuust ontwerp van de M-trolley.

MMA, ARC AIR en MIG-MAG lasprocedures zijn rechtstreeks te selecteren op het bedieningspaneel van de draadafwikkelkast.

Microprocessor, inverter technologie, digitale displays, synergische programma’s en memorisatie van lasprogramma’s verzekeren een compleet repetitief lasproces.

De innovatieve WECO unieke HAC (Hybrid Arc Control) zorgt voor een stabiele, rustige MIG/MAG lasboog met zo weinig mogelijk spatten tijdens het lassen en een excellent smeltbad.

De Weco Speciale HF control garandeert een 100 % snelle en zeer nauwkeurige boogonsteking.

 

Het TIG-AC lassen is hier geoptimaliseerd dankzij:

Synergische boogontsteking kan vanuit het frontpaneel worden ingesteld door middel van de calibratie van diameter van de wolframelectrode.

De EXTRA FUSION functie verschuift de golfvorm naar het negatieve deel ten opzichte van de nul wat zorgt voor een diepere penetratie en een nauwkeurig smeltbad zodat bij heel dunne platen kunnen gelast worden met een electrodepunt vergelijkbaar met dat van een electrode bij het TIG-DC lassen.

De MIX AC-DC golfvorm combineert de efficiëntie van het TIG AC lassen met de hoge penetratie van het TIG DC lassen, om een hoge lassnelheid te bekomen en om vlug een smeltbad te verkrijgen op een koud werkstuk. Het is ook mogelijk om met lagere amperages zwaardere aluminium maten te gaan lassen in vergelijking met het standaard TIG AC-DC lassen.

De functie AC-DC pulserend lassen is bij het lange tijd lassen nuttig om de vervorming van het basismateriaal te verminderen.

 

Het TIG-DC lassen is hier geoptimaliseerd dankzij:

TIG PULS (tot 2.5 kHz) en TIG PULS SYN (Synergisch)

De Dynamic Arc (Dynarc) functie die voor betere laspenetratie en boogstabiliteit. Vermijdt elke kleving van het basismetaal met de elektrode en past de lasboog aan bij elke beweging van de lastoorts in elke lasomstandigheden.

De functie Q-Start zorgt voor een betere hechting tussen de platen en minimaliseert de hechttijd bij het begin van het lasproces.

De Multi-Tack functie. Hiermee kan de warmteafgifte tijdens het lasproces worden geminimaliseerd en vermindert het de oxidatie van het basismateriaal. Hierdoor kunnen eventuele nabehandelingen zoals beitsen worden vermeden.

De Q-spot functie maakt het mogelijk om heel nauwkeurig en precies de plaathechting uit te voeren met een minimale warmte-inbreng en vervorming en laat toe om de positonering van de electrode precies uit te voeren.